Vine primăvara, vin berzele

A venit primăvara, au început să înflorească copacii, au apărut primele flori, au sosit berzele. În grădina noastră a înflorit pomul de piersică si astfel au apărut primele flori. Cu această ocazie am să vă prezint un joc și un colaj ce se poate realiza ușor de acasă cu copii.

Acest joc se poate realiza ușor acasă.
O să aveți nevoie de:
– o cutie de carton
– tempera de culoare albastră și verde
– pensulă
– hârtie verde
– hârtie roșie
– hârtie albă
– lipici

Prima oară vopsim interiorul cutiei în albastru și lateralele în verde. Acesta va fi lacul unde o să ”pescuiască” berzele.Până când vopseaua se usucă, din hârtia roșie decupăm 2 pătrate de 15 x 15 cm. Din hârtia verdem decupăm 10 pătrate de 10×10 cm, iar din hârtia albă decupăm un cerc de cca. 7 diametri.
Din hârtia roșie împăturim ciocul berzei, lipim cercul alb, desenăm ochii, nasul și suntem gata cu capul berzei. Modul de împăturare îl puteți vedea în tutorialul VIDEO de mai jos.


Din hârtia verde împăturim broasca săritoare.
Modul de împăturare îl puteți vedea în tutorialul VIDEO de mai jos.

Dacă nu vrei să împături, poți face din hârtia creponată verde niște ghemotoci.
După acest joc a urmat un colaj de primăvară. Pentru acest colaj am folositit lipici, o coală albă , hartie creponată: albastră, marou, verde, roz și galben.
Hartiile creponate le-am tăiat în fâșii după care fâșiile albastre le-am lipit pe coală albă. Am lăsat un pic să se usuce după care am lipit tulpina din fâșiile marou, după acesată etapă am făcut ghemotoci din fâșiile rozi după care le-am lipit.
Dorința lui Aron a fost să pună iarbă și niște frunze mici la copac. Așa arată colajul nostru pentru copacul inflorit.
Pentru această temă am ales să stuidiem această minunată carte de la editura Usborne. În această carte am găsi informații utile despre observarea păsărilor și animalelor în habitatul lor și informații utile despre cum cresc plantele.
Pentru vizionarea cărți puteți accessa acest link.
L-am cumpărat de AICI.
Spor la joacă !

Lasă un răspuns

Vrei sa afli
CELE MAI TARI
PROMOTII ?
Inscrie-te la
Newsletter-ul gratuit!

close-link