Joc cu litere

V-am pregătit un joc, un joc cu litere.  

Putem juca după regulile renumitului joc Păcălici sau dacă copilul este mai mic putem cere doar să asocieze litera mică cu cea mare. 

Trebuie să listezi paginile, poți să-l laminezi sau să-l lipești pe un carton să fie mai rezistent, decupezi și jocul poată să înceapă.

Cum se joacă Păcălici
După ce cartonașele au fost bine amestecate se împart fiecărui jucător câte 4 cu fața în jos. Restul de cartonașe se așază pe masă tot cu fața în jos iar jucătorul din dreapta celui care a împărțit cartonașele începe jocul.
Dacă acesta găsește în cartonașele sale una sau mai multe perechi (Litera mare și mică) le așază pe masă cu fața în sus și spune: „mai departe”. În cazul în care nu are nici o pereche ia un cartonaș de deasupra pachetului. Dacă nici în acest caz nu își poate forma o pereche spune „mai departe” și continuă jucătorul următor care procedează la fel. După ce s-au terminat cartonașele de pe masă, fiecare jucător, pe rând, fără să se uite, trage de la jucătorul din dreapta sa câte un cartonaș, dintre cele pe care acesta le ține în mână desfăcute în formă de evantai.
Câștigă primul jucător care își depune toate cartonașele pe masă. Dacă joacă mai mult de 2 jucători jocul continuă până când unul din ei rămâne în mână numai cu „Păcălici”(renul). În acel moment jucătorul respectiv a pierdut jocul și i se pot da diferite pedepse amuzante (exemplu: să sară de 10 ori într-un picior, să cânte, să facă tumbe, etc.) De asemenea tot el va împărți cartonașele în jocul următor.

Listează paginile

Related Posts

Lasă un răspuns

Vrei sa afli
CELE MAI TARI
PROMOTII ?
Inscrie-te la
Newsletter-ul gratuit!

close-link